Patiƫntenorganisaties

Patiëntenorganisaties werken aan de verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met een bepaalde ziekte of aandoening. Ze spelen een belangrijke rol in de ondersteuning en het vertegenwoordigen van patiënten en hun families op het gebied van preventie, behandeling en toegankelijkheid van zorg en informatie.


Wij ondersteunen de activiteiten van patiëntenorganisaties van harte. Door nauwe contacten met patiëntenorganisaties begrijpen we de wensen en behoeften van patiënten beter. Wat verstaan patiënten onder een betere kwaliteit van leven? Hoe ervaren zij bepaalde medicijnen? Met deze kennis kan Mylan onderzoeken of er verbeteringen mogelijk zijn. We kunnen de patiëntenorganisaties ondersteunen zodat zij hun leden betere voorlichting kunnen geven over ziektebeelden en behandelmogelijkheden.


Mylan hecht aan een structurele samenwerking met verschillende patiëntenorganisaties en wij doen dat op een open en transparante manier. Wij ondersteunen een aantal patiëntenorganisaties die een relatie hebben met een van onze therapeutische kerngebieden. Ook houden wij ons aan de regels van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame, Richtlijnen EFPIA en de voorschriften van Patiëntenfederatie Nederland.