Opening Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Op dinsdag 5 juni opent Koningin Máxima samen met patiënten het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. In het centrum is alle zorg en onderzoek voor kinderen met kanker geconcentreerd. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.Het gebouw kent speciale voorzieningen voor kinderen en ouders, zoals ouder/kind-kamers waar ouders en kinderen dag en nacht dicht bij elkaar kunnen zijn en tegelijkertijd beschikken over een eigen ruimte met voorzieningen.


Mylan-CEO Heather Bresch is trots om aanwezig te zijn bij de opening. In 2016 heeft Mylan geld gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum. Heather Bresch: "Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Een op de vier kinderen overleeft de strijd tegen kanker niet. Met onze donatie ondersteunen wij het Prinses Máxima Centrum in haar missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door ons commitment om patiënten wereldwijd toegang te geven tot oncologische medicatie, streven wij ernaar ons steentje bij te dragen aan de behandeling en de genezing van kanker."


Mylan wil goede gezondheidszorg zo breed mogelijk toegankelijk maken. Samenwerking met het Prinses Máxima Centrum is slechts een van de manieren waarop Mylan meer doet dan het bieden van geneesmiddelen om via een betere gezondheidszorg tot een betere wereld te komen.

Lees voor meer informatie www.prinsesmaximacentrum.nl

Laatst bijgewerkt op  13-11-2018