Mylan-CEO Heather Bresch spreekt op belangrijkste bijeenkomst binnen de zelfzorgbranche

Van 5 t/m 7 juni 2018 staat het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam in het teken van de belangrijkste en meest bezochte bijeenkomst binnen de zelfzorgmarkt. Tijdens deze dagen vindt de 54ste editie van de jaarlijkse AESGP-bijeenkomst plaats. De AESGP  (Association of the European Self-Medication Industry) zet zich in voor duurzame en positieve ontwikkelingen binnen de zelfzorgsector. Tijdens de bijeenkomst staan de belangrijkste trends die van invloed zijn op de zelfzorgmarkt op de agenda.

Heather Bresch (CEO van Mylan) spreekt tijdens de bijeenkomst namens Mylan over duurzame gezondheidssystemen en de rol van zelfzorg. Dirk Groen (Neprofarm voorzitter en General Manager Mylan Nederland) zal samen met Birgit Schuhbauer (President van de AESGP) de bijeenkomst openen.

Aanzienlijke veranderingen vinden binnen de zelfzorgomgeving plaats. Denk hierbij aan het steeds grotere belang van e-commerce. In een aantal Europese landen heeft e-commerce al een groot marktaandeel bereikt. Even belangrijk zijn de ontwikkelingen op digitaal vlak en de manier waarop zelfzorg binnen de social media-omgeving moet worden geplaatst met hierbij de AESGP-richtlijnen in het achterhoofd. Binnen de zelfzorg wordt de impact van kunstmatige intelligente tevens steeds meer zichtbaar.

Vooruitgang boeken binnen de zelfzorg kan alleen bereikt worden via een gezamenlijke aanpak op nationaal niveau. Hiervoor zullen best practices worden gedeeld en wordt de samenwerking tussen artsen en apothekers nader belicht. Bijzondere aandacht zal besteed worden aan de waarde van het overschakelen van geneesmiddelen van recept naar niet-receptstatus en hoe dit gefaciliteerd kan worden.
Meer informatie over de AESGP en het programma van de jaarlijkse bijeenkomst 2018 vindt u op de website van de AESGP

Laatst bijgewerkt op  13-11-2018