Mylan-delegatie bij opening Prinses Máxima Centrum in Utrecht

Dinsdag 5 juni werd het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie  officieel geopend door Koningin Máxima. Alle kennis en expertise op het gebied van kinderkanker komt nu samen in één ziekenhuis in Utrecht. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Mylan-CEO Heather Bresch, Robert Coury (Chairman of the Board of Mylan) en Dirk Groen (General Manager Mylan Nederland) waren bij de opening van het Prinses Máxima Centrum aanwezig. Groen: “Het was indrukwekkend om bij de opening aanwezig te zijn en ik ben trots dat Mylan in 2016 geld heeft gedoneerd waarmee we het centrum willen steunen in haar missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Dat betekent dat de overlevingskans van 75 procent omhoog moet, eerst naar 90 en uiteindelijk tot 100 procent.”

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Een op de vier kinderen overleeft de strijd tegen kanker niet. Het Prinses Máxima Centrum hoopt jaarlijks 900 patiënten op te kunnen nemen. Er zijn 90 ouder/kind-kamers waar ouders en kinderen dag en nacht dicht bij elkaar kunnen zijn. Beide kamers beschikken over een eigen ruimte met voorzieningen.

Op de foto v.l.n.r.: Robert Coury (Chairman of the Board of Mylan), Heather Bresch (CEO Mylan), Dirk Groen (General Manager Mylan Nederland).