Eén kwaliteitsnorm

Eén kwaliteitsnorm

Het is onze missie om 7 miljard mensen toegang te geven tot hoogwaardige geneesmiddelen. Maar toegang geven is meer dan alleen het bevoorraden van apotheken.

Het betekent ook een actieve bijdrage leveren aan het beleid. Beleid dat geneesmiddelen toegankelijker maakt voor iedereen. Beleid dat gericht is op het aanpassen van beperkende wetten die de toegang tot geneesmiddelen belemmeren. Een beleid dat één wereldwijde kwaliteitsnorm voor alle geneesmiddelen promoot.

Waar komt onze passie voor het beleid vandaan?
Wij streven naar het wegnemen van obstakels tussen veilige, werkzame en betaalbare geneesmiddelen en de mensen die ze nodig hebben, overal ter wereld.

Beleid dat wij steunen

Het nastreven van één kwaliteitsstandaard
De wetgeving in de Verenigde Staten, inclusief de 'Food and Drug Administration Safety and Innovation Act' en de 'Generic Drug User Fee Amendments', breidt het wereldwijde bereik van de 'Food and Drug Administration' uit en voorziet in regelmatige inspecties van, en hoge kwaliteitsnormen voor, alle productielijnen van waaruit de farmaceutische markt in de Verenigde Staten wordt beleverd.

Het gebruik van generieke geneesmiddelen stimuleren
Het gebruik van generieke geneesmiddelen in de Verenigde Staten leverde tussen 2002 en 2011 een besparing op van meer dan 1 triljoen dollar. In landen waar het gebruik van generieke geneesmiddelen laag is, geven we overheden voorlichting over de rol die generieke geneesmiddelen kunnen hebben in het bieden van betaalbare gezondheidszorg en de toegang tot geneesmiddelen.

Het stimuleren van een betere toegankelijkheid van biosimilar geneesmiddelen.
Een biosimilar geneesmiddel is geneesmiddel dat soortgelijk is aan een biologisch geneesmiddel: een kostbaar geneesmiddel voor ziekten als multiple sclerose, reumatoïde artritis, diabetes en kanker. Wij bevorderen doeltreffende goedkeuringstrajecten voor biosimilar geneesmiddelen die de onderlinge uitwisselbaarheid vergroten, patiënten betere toegang geven tot betaalbare en hoogwaardige biologische medicijnen en de kosten van de gezondheidszorg verlagen.

Bewustzijn voor anafylaxie vergroten
Voedselallergie is de meestvoorkomende oorzaak van anafylaxie, een levensbedreigende allergische reactie waarbij onmiddellijke behandeling met epinefrine nodig is. Ongeveer 1 op de 13 kinderen in de Verenigde Staten heeft een voedselallergie. Wij pleiten voor een beleid dat epinefrine-autoinjectors beschikbaar stelt onder andere op scholen.

Stoppen van hiv/aids
Ongeveer 34 miljoen mensen in ontwikkelingslanden zijn geïnfecteerd met hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Zesentwintig miljoen mensen hebben behandeling nodig, minder dan een kwart van de mensen krijgt die daadwerkelijk. Wij pleiten voor het financieel ondersteunen van vooral beproefde behandel- en preventiemethoden.

Laatst bijgewerkt op  13-11-2018